dimecres, 4 de novembre del 2009

Intrigues a la Viena de postguerra

Sempre és interessant conèixer els clàssics del cinema negre. Potser perquè quan foren realitzats no existien tants efectes especial i s'havien de treballar més els guions, els personatges... Una d'aquestes obres mestres és, sens dubte, El tercer home (1949), dirigida per Carol Reed i protagonitzada pels inseparables Joseph Cotten i Orson Welles.

Holly Martins (Cotten) és un escriptor de novel·letes de l'oest arruinat que arriba a Viena, on el seu amic de la infància Harry Lime (Welles) l'espera amb una feina. Però en arribar a la capital austríaca, Martins es troba amb què el seu amic acaba de morir i, no convençut per les explicacions de la policia internacional, decideix iniciar una investigació pel seu compte que el portarà a descubrir qui era realment el seu amic i quins negocis tenia en una Viena necessitada de productes bàsics.

La narració assoleix un fantàstic punt entre intrigant i perturbador, en una sublim ambientació de la ciutat i es nota molt la influència de les pel·lícules dirigides pel propi Welles. Tot fantàsticament acompanyat per una bona banda sonora amb una cítara com a protagonista principal.



Fitxa tècnica:

Any: 1949
Nacionalitat: Regne Unit
Director: Carol Reed
Guió: Graham Greene
Intèrprets: Joseph Cotten, Orson Welles, Alida Valli, Trevor Howard
Música: Anton Karas
Durada: 104 minuts

3 comentaris:

  1. Pendent!

    (Una més a la llista)

    per quan el cinefòrum?

    ResponElimina
  2. "Potser perquè quan foren realitzats no existien tants efectes especial i s'havien de treballar més els guions, els personatges..."
    més contingut i menys forma!

    :)

    ResponElimina
  3. Paula, de Nadal no pot passar que ens organitzem per fer cinefòrum!

    ResponElimina