dilluns, 12 de juliol del 2010

re-bateig

Abandonada Via Laietana, la zona de ningú entre el Gòtic i la Ribera barcelonina, l'evacuació cap al mar de l'Eixample, cal, en conseqüència, rebatejar aquest blog, car la referència geogràfica del títol ha perdut el seu sentit... Per cert, un comentari, més amunt de la Ribera, un gran descobriment ha estat la barriada d'antics pescadors de St. Pere de Barcelona, un lloc ple de racons preciosos.

El nou títol no tindrà una referència geogràfica, sinó a un moment del dia, la nit, el qual normalment, i sobretot en aquests dies en què la xafogor ens fa estar més endormiscats de l'habitual, sol ser el més propici per a l'escriptura del blog. Tal com diu Vicent Andrés Estellés: "No t'han parit per a dormir: et pariren per a vetlar en la llarga nit del teu poble".

Tot i això, me fa l'efecte que durant l'estiu el blog no serà massa profitós, tanta xafogot fon les neurones... m'estimaria més, talment una rajada, quedar dins la mar, "ballant amb el ritme subtil de les corrents i les fases llunars" (o això deien en un reportatge)"

3 comentaris:

  1. M'ESTIM LA NIT

    Demà no tinc feina

    i tal vegada em desperti tard.

    M'estim la nit,

    perquè sé que tothom dorm

    i que el carrer baixa buit de silenci.

    M'estim la nit,

    perquè de dia no es veuen les estrelles

    ni se sent el soroll dels camions del fems.


    M'estim la nit,

    perquè la nit és somni,

    i el somni és...

    "és un llac d'aigües cristal·lines

    on els cignes marxen cap al sol

    i els xiprers siulen tranquils

    vora una tomba oblidada."

    M'estim la nit,

    perquè la nit pot ser dia.

    Andreu Vidal


    ...i quedar dins la mar...

    m'encanta.

    :-)

    mitxi*

    ResponElimina
  2. el barri de la Ribera, et trobarà a faltar. I de la mateixa manera els habitants de la ciutat. Però, esperen amb ànsia els teus brots narratius, siguin nocturns o de la fase del dia que calgui.
    Bon estiu, Miquel.

    ResponElimina